Sport-, spel-, en speurtochten

Sinds oktober 2010 heeft De Dobbelsteen ook sport-, spel- en speurtochten in het assortiment. Deze kunnen via de website worden gedownload. Bij ieder spelidee staat aangegeven voor welke leeftijdscategorie het geschikt is, waar het kan worden uitgevoerd (binnen of buiten), hoe lang het ongeveer duurt, hoeveel voorbereiding nodig is en wat verder nodig is bij de uitvoering. Het zijn niet alleen klassieke speurtochten waarbij een route moet worden uitgestippeld, maar ook leuke spelideeën voor bij voorbeeld een verjaardagsfeestje, meestal gebaseerd op een bepaald thema.

Hieronder een overzicht.

En ze leefden nog lang en gelukkig

Bij deze speurtocht, die zowel binnen als buiten uitgevoerd kan worden, komen in de spelletjes en opdrachten verschillende sprookjes aan de orde zoals Klein Duimpje, Hans en Grietje, Assepoester en Doornroosje. Veel kinderen vinden sprookjes leuk en zouden zelf graag een prinses of dappere prins zijn.

Klik hier om 'En ze leefden nog lang en gelukkig' te downloaden.

Fotospeurtocht in huis

Aan de hand van foto's waarop een deel van een voorwerp staat moet het voorwerp worden gevonden. Ieder goed gevonden voorwerp wordt beloond met een letter. Van deze letters moet een woord worden gemaakt. Als extra bezigheid kan nog een fotolijstje geknutseld worden.

Klik hier om 'Fotospeurtocht in huis' te downloaden.

Heksenspeurtocht

Met deze speurtocht ben je voor een dag de leerling van een echte heks. Altijd al eens willen weten wat zij doen en kunnen? Dan helpt deze tocht. Je kunt het overal doen, maar in het bos maakt het net iets spannender (vooral als het ook nog eens donker is).

Klik hier om de 'Heksenspeurtocht' te downloaden.

 

Ik kan al lezen

Bij deze woordjesspeurtocht kunnen de kleinsten die al een beetje kunnen lezen hun leesvaardigheid spelenderwijs combineren met een echte speurtocht. De kinderen moeten steeds een voorwerp vinden dat op een briefje geschreven is. Bij het goede voorwerp is weer een nieuw briefje met de volgende opdracht verstopt.

Klik hier om "Ik kan al lezen' te downloaden.

In het duister tasten

Bij deze speltocht het de bedoeling om opdrachten uit te voeren zonder je ogen te gebruiken. Je moet goed luisteren, voelen met je handen of zelfs proeven.

Klik hier om 'In het duister tasten' te downloaden. 

Ren je rot

Heb je een feestje te vieren en wil je dat iedereen meedoet met een spel? Ook voor volwassenen is dit een prachtig actief spel. Wie kent niet het spel REN JE ROT, een soort quizspel dat vroeger op de televisie was. Het is het leukst als je heel veel kinderen/volwassenen bij elkaar hebt.

Klik hier om 'Ren je rot' te downloaden.


 

Wie eet er mee?

Lekker samen eten is altijd een feest, maar zelf verzinnen wat je wilt eten, zelf de boodschappen doen én zelf als echte kok in de keuken staan maakt het allemaal nog specialer.

Klik hier om 'Wie eet er mee?'  te downloaden.

Wetenschappers in de dop

Met eenvoudige materialen kun je allerlei leuke en interessante proefjes doen en de kinderen zo zelf natuurkundige en scheikundige regels laten ontdekken. Vaak ontdek je dingen die je van tevoren helemaal niet voor mogelijk had gehouden.

Klik hier om 'Wetenschappers in de dop' te downloaden.

Blij met een ei

Allerlei spelletjes met een ei in de hoofdrol. Zowel geschikt voor binnen of langs een parcours buiten. Past heel goed rond de paastijd, maar zorgt ook de rest van het jaar voor veel spelplezier.

Klik hier om 'Blij met een ei' te downloaden.